E Mërkurë, 2020-05-27, 1:41 AM
Welcome Guest | RSS

"Zef Lush Marku" II-1

[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum » Mësime » Matematik » PARAQITJA GRAFIKE E FUNKSIONEVE TRIGONOMETRIKE (GRAFIKU I FUNKSIONIT)
PARAQITJA GRAFIKE E FUNKSIONEVE TRIGONOMETRIKE
PapucjaDate: e Enjte, 2010-03-11, 0:40 AM | Message # 1
Major
Group: Administrators
Messages: 82
Reputation: 0
Status: Offline
GRAFIKU I FUNKSIONIT
f(x) = ctg (x)

Duke pasur parasysh se funksioni: Është fare lehtë që të konstruktohet grafiku i funksionit: me ndihmën e tangjensoidës. Lakorja e cila paraqet funksionin y = ctg x, në matematikë quhet kotangjensoidë, dhe përcaktohet me këto vlera: 1. f.p. "xÎ R, ctg x ¹0, ka pika të shkëputjes në -p, 0, p, 2p, etj... 2. z.f. y = 0; ctg x = 0 ctg x = ctg p/2 ku : 3. Priodicitetit i funksionit... 4. Pariteti i funksionit: funksioni është tek, dhe është simetrik ndaj origjinës së sistemit kordinativ, siq edhe shihet në figurë. 5. v.e. ......funksioni nuk ka vlera ekstreme.... 6. shtesa e funksionit... 7. max, dhe min. e f-onit Funksioni është zvoglues, pra shkon duke zbritur teposhtë..... 8. kotangjensoida - ¥ £ cos x £ ¥
shembull :
Detyrë. nr 1: Të shqyrtohet grafiku i funksionit: Zgjidhje

1. Fusha e përcaktimit të funksionit.

"xÎ....të numrave natyral...

2. Amplituda e funksionit: A = 2

3. Zerot e funksionit:

4. Periodiciteti i funksionit

5. Vlerat ekstreme të funksionit, janë:

6. Lartë shihet se si bëhet paraqitja grafike e funksionit 2sin (2x+p/2)

7. shtesa e funksionit...

 
Forum » Mësime » Matematik » PARAQITJA GRAFIKE E FUNKSIONEVE TRIGONOMETRIKE (GRAFIKU I FUNKSIONIT)
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:


Copyright Nusret © 2020
Powered by: Papucja